3. Zagrebački festival monodrame – CENTAR ZA DRAMSKU UMJETNOST ZG:THIS IS MY TRUTH, TELL ME YOURS

3. Zagrebački festival monodrame – CENTAR ZA DRAMSKU UMJETNOST ZG:THIS IS MY TRUTH, TELL ME YOURS


Autorica: Jasna Žmak

Tekst: Jasna Žmak

Izvodi: Jasna Žmak

Dramaturgija: Jasna Žmak

Oblikovatelj svjetla: Anton Modrušan

Podrška za pokret: Ana Kreitmeyer

Producentice: Romana Brajša, Špela Trošt (Via Negativa), Barbara Zonta (Mesto Žensk)

Fotografkinja: Sanja Merćep

Dizajner: Pavao Kuharić

Produkcija: Centar za dramsku umjetnost (Zagreb), Via Negativa (Ljubljana), Društvo Mesto Žensk (Ljubljana)

Partneri: Kunst Teatar (Zagreb), VoxFeminae festival (Zagreb), Zavod En Knap (Ljubljana)


Premijera: 19. svibnja 2023., KunstTeatar Zagreb


This is my truth, tell me yours autorski je projekt dramaturginje i spisateljice Jasne Žmak u kojemu se bavi svojim odnosom prema umjetničkom polju preispitujući vlastite i tuđe autorske pozicije te odgovornost i anksioznost koje one impliciraju. Polazeći od osobnog iskustva iz 2011. godine kada je, kao članica publike na predstavi “Mandićstroj” redatelja Bojana Jablanovca i glumca Marka Mandića, zbog pucnja kazališnim pištoljem dobila tinitus i hiperakuziju, Žmak u ovom Žmakstroju istražuje načine na koje umjetnost oblikuje stvarnost koju živimo.


Iako naizgled nepovezane, teme tinitusa i patrijarhata postaju centralne okosnice ove predstave koja operira na granici stand-upa i izvedbenog predavanja. Stajući prvi put na scenu u ulozi izvođačice, Žmak se bavi pitanjima istinitosti i reprezentacije, participativnosti i odgovornosti, provodeći nas kroz vlastita dramaturška i seksualna iskustva postavljajući pritom sebi i publici pitanja o važnosti i smislu umjetničke proizvodnje u doba divljeg kapitalizma.


Ulaznice po cijeni od 8 € potražite na ulaznice.hr/r/Teatar_ITD i njihovim prodajnim mjestima te na blagajni &TD-a svakim danom (osim nedjeljom) od 11 do 13 sati te dva sata prije predstave.

Studenti, učenici, umirovljenici, osobe s invaliditetom i branitelji na blagajni &TD-a mogu kupiti ulaznice za 4 €, a grupe od najmanje 10 ljudi (odnosi se na sve koji nisu nabrojani pod kategorijom popusti) za 6 € po ulaznici


Studentski centar u Zagrebu | 2023 | Izradio Refresh.hr