10., 11., 12. i 17., 18. i 19.5. / J. Glazer: ZONA INTERESA / Kino Forum, 20:00

10., 11., 12. i 17., 18. i 19.5. / J. Glazer: ZONA INTERESA / Kino Forum, 20:00

“Zona interesa” bila je nominirana za Oscara u pet kategorija: za najbolji film i strani film te režiju, adaptirani scenarij i zvuk, a nagrađena je Oscarima u kategoriji najboljeg stranog filma i zvuka.


REŽIJA: Jonathan Glazer

SCENARIJ: Martin Amis, Jonathan Glazer

ULOGE: Christian Friedel, Sandra Hüller, Freya Kreutzkam, Ralph Herforth, Max Beck, Ralf Zillmann

GLAZBA: Mica Levi

SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo, Poljska, 2023.

ŽANR: povijesna drama

Trajanja: 105 min


Zapovjednik ozloglašenog Auschwitza, Rudolf Höss te njegova supruga Hedwig žele stvoriti život iz snova za svoju obitelj u kući i prekrasnom vrtu smještenima odmah pored koncentracijskog logora.


“Zona interesa” jedan je od filmova koji su obilježili 2023. godinu: osvojio je Grand Prix i nagradu kritike FIPRESCI na Filmskom festivalu u Cannesu, a našao se i na gotovo svim popisima najboljih filmova prošle godine. Inspiriran istoimenim romanom Martina Amisa, film Jonathana Glazera predstavlja jedan od najoriginalnijih suvremenih filmova na temu holokausta, ali i moćnu metaforu svega onoga što nam se događa „s druge strane plota“, na što namjerno odbijamo obratiti pozornost.



Ulaznice po cijeni od 3 eura kupite na blagajni kina sat vremena prije projekcije ili na https://www.ulaznice.hr/web/regular/18333798.


Studentski centar u Zagrebu | 2023 | Izradio Refresh.hr